www.murtronic.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oorzaken en schade


Achter de zichtbare schade kunnen zich nog grotere problemen schuilhouden !

Opstijgend vocht


SalpeterInfiltraties


Condensaties                           

De aanwezigheid van vocht in de muren kan de stabiele structuur ervan in gevaar brengen. De materialen demineraliseren, de mortel en andere verbindingen vallen uiteen en de bakstenen of andere bouwmaterialen verliezen hun weerstand en worden broos.


De vochtigheid beïnvloedt ook uw gezondheid. Verscheidene ademhalingsproblemen en allergieën kunnen ontstaan door de vochtige lucht, maar ook door de wildgroei van micro-organismen zoals schimmels, mossen of insecten. Vochtige muren verliezen daarnaast hun isolatiecapaciteiten en doen zo de ruimte snel afkoelen.


Een lagere gevoelstemperatuur is uiteraard niet aangenaam en zo moeten de bewoners ook aan comfort inboeten. De vochtige lucht en de bijhorende muffe geuren veroorzaken fysieke en mentale stress.


Salpeterzuur is een neerslag van minerale zouten (nitraten) dat zich onderaan vastzet op vochtige en slecht geventileerde muren. De salpeterneerslag manifesteert zich onder de vorm van een weinig esthetische, witachtige poederlaag. Een nette en gezonde woning draagt bij tot het welzijn van haar bewoners.


A.D.E. ® bio tech Proco & Co sprl © 2009